Ik ben 52 jaar oud en woon samen met mijn partner in het buitengebied. We hebben lang gezocht naar een plek die aan al onze wensen voldeed en landden uiteindelijk hier in het mooie Veendam. Ik heb een dochter van 32. Zij woont in Dublin en daarnaast kan ik heel veel liefde kwijt aan mijn lieve poes Loes en mijn kipjes.

Al sinds mijn puberteit zet ik me zo praktisch mogelijk in voor het milieu. Daar mee bedoel ik niet direct als activiste, maar in plaats daarvan plant ik bomen, beoefen ik permacultuur en probeer ik logisch na te denken over de keuzes die ik maak. Ik neem bijvoorbeeld geen snijbloemen, want die komen of van ver, of er worden veel bestrijdingsmiddelen gebruikt. Ik eet vegetarisch en rijd elektrisch. Ik poets mijn tanden met tabletjes en was mijn haar met een zeepbar om plastic te sparen enzo. Met andere woorden, ik probeer zo bewust mogelijk te leven. Maar ben niet heilig. Het lukt echt niet altijd.

Verder ben ik een humanist en geloof met volle overtuiging in het zelfbeschikkingsrecht van de mens. Vrije keus is een hele belangrijke waarde voor me. Vrijheid is altijd een thema voor me geweest en nu misschien wel meer dan ooit. De afgelopen jaren heeft iedereen zich beperkt gevoelt in zijn vrijheid, en nu we koud uit de situatie zijn dat iedereen zijn wereldje kleiner en kleiner zag worden, zien we hoe mensen op een dag rijden van hier vechten voor hun vrijheid en zien we hoe ze aan het overleven zijn.

De wereld veranderd en wij moeten onze weg hierin zien te vinden. Daarbij moeten we vasthouden aan onze idealen en vechten voor onze vrijheid en onze toekomst.