Waar kun je uit kiezen?

Tocht 1: Ulrum. Thema Politiek
Melissa van Hoorn, lijsttrekker van GroenLinks, neemt je mee door Ulrum en omgeving, aan de hand van het boek Vraauwlu. Tijdens de rondleiding wordt de geschiedenis van vrouwenkiesrecht en vrouwen in de politiek besproken. Ook vertelt Melissa hoe het is om als bestuurder in de politiek te zitten. 
We sluiten af in café Neptunus.

Een interessante rondleiding met een vrouw uit de praktijk.
Kleding tip: Goede schoenen! 

Tocht 2: Stad (Groningen). Thema Emancipatie 
Stephanie Bennett, nummer drie op de lijst van GroenLinks, neemt je in de Stad mee op tocht over vrouwen emancipatie, dit aan de hand van het boek Vraauwlu. We starten voor het Museum aan de A. Tijdens de rondleiding zijn verschillende stops waarbij de geschiedenis van Groninger Vrouwen wordt besproken. De tocht is ongeveer 4 km lang.
We sluiten af in het Museum aan de A, hier is nu een tentoonstelling ‘Vraauwlu’. In groepjes wordt een rondleiding verzorgd bij de tentoonstelling. 

Wil je meer weten over emancipatie van de Groninger Vrouw? Meld je dan aan voor deze tocht. 
Kleding tip: Goede schoenen! 

Tocht 3: Pekela’s. Thema Activisme
Sanne Meijer, schrijfster van het boek Vraauwlu, neemt je op fietstocht mee van Oude Pekela naar Nieuwe Pekela. We bespreken dan het hoofdstuk Activisme, want in Pekela waren de eerste Vrouwenstakingen van Nederland! De sigarenmeisjes waren het zat, de ongelijke behandeling en gingen staken. 
We sluiten af in cafe de Kiepe, waar we ook in gesprek gaan met 1 van de sigarenmeisjes! 

Een interessante fietstocht in Oost-Groningen
Let op: Verzoek is eigen fiets te regelen!
(Lukt dit niet, geef het op tijd aan!)